Duurzaamheid & Maatschappelijke verantwoordelijkheid Bollenstreek 

Duurzaam

Meeuwenoord Groep staat voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een van onze doelstellingen is de reductie van CO2-uitstoot. Dit doen wij onder meer door de inzet van Euro 6 en 5 vrachtwagens.

We investeren in innovatief en duurzaam materieel en verzorgen cursus aan onze medewerkers in het kader van zuinig rijden (‘Het nieuwe rijden’) en verantwoord gebruik van de wagens. Verder rijden onze wagens op milieuvriendelijke en brandstof besparende Diesel.

Circa 98 % van het door ons ingenomen afval wordt weer voor recycling en energie doeleinden gebruikt. Scheiden aan de bron staat bij ons hoog in het vaandel en dragen wij actief uit. Door een langdurige samenwerking aan te gaan met onze klanten kunnen wij oplossingen bieden die zijn afgestemd op specifieke wensen en behoeften om zo een beter MVO resultaat te bereiken voor onze klanten. De gecombineerde dienstverlening van regulier goederen transport en afval afvoer kan er in sommige gevallen voor zorgen dat dubbel transport kan worden voorkomen. Ook dit leidt weer tot een reductie van CO2-uitstoot.

Sponsoring en MVO

Meeuwenoord Groep stimuleert de inwoners van de Bollenstreek te bewegen en doet dit via sponsoring van sportclubs en sportactiviteiten. Wij sponsoren onder andere de voetbalclubs VVSB en Ter Leede, tennisvereniging de Boekhorst en met onze samenwerking partners bijvoorbeeld ook voetbalclub Van Nispen, rugby club The Bassets, tennisvereniging de Gevers Noortukse tennis dubbel toernooi en de harddraverij te Warmond.

Tevens steunen wij initiatieven en evenementen die worden georganiseerd voor en door partijen die actief zijn in de Bollenstreek. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Bloemencorso Bollenstreek, Buttonpop in Lisse, Sakspop in Sassenheim en Sportparkpop in Voorhout.

Verder ondersteunen wij verschillende kerkelijke instellingen en lokale verenigingen op het gebied van hobby en cultuur.

Economie en werkgelegenheid

Meeuwenoord Groep is een lokaal opererend bedrijf in het hart van de Bollenstreekse samenleving. Een van onze doelstellingen is dan ook het bevorderen van de lokale economie en werkgelegenheid. Onze meer dan 50 medewerkers zijn voornamelijk woonachtig in de Bollenstreek. Als bedrijf streven wij er ook naar om zoveel mogelijk lokaal in te kopen, wat maakt dat wij goede relaties onderhouden met een veelvoud aan actieve partijen in de Bollenstreek.