Historie

In 1905 vestigde Bert Meeuwenoord, de overgrootvader van de huidige eigenaren, een bedrijf aan de Zeestraat 32a in Noordwijkerhout. Vanuit deze locatie voerde hij, tezamen met circa 5 medewerkers een bedrijf dat in de zomer druk was met het transport van bloembollen. In de winter, wanneer er minder werk was in het bloembollenvervoer, was men druk met schelpenvissen.

Door de verdere ontwikkeling van personenwagens en vrachtwagens groeide Meeuwenoord uit tot een bloeiend bedrijf voor het regionale vervoer van personen en goederen. In 1953 overleed Bert Meeuwenoord, grondlegger van het bedrijf. Het bedrijf werd hierna voortgezet door de twee zoons, Nic en Willem, en door dochter Mina. Met deze drie mensen aan het bewind ontwikkelde Meeuwenoord zich verder, met name op het gebied van transport en taxivervoer. In 1968 kwam Willem Meeuwenoord te overlijden, dit gaf aanleiding voor de zonen van Willem en Nic om het bedrijf over te nemen. Vanaf dat moment kwam de groei van Meeuwenoord weer in een stroomversnelling en werd ook afvalrecycling aan de werkzaamheden van Meeuwenoord toegevoegd.

In 1975 werden nieuwe wetten ingevoerd, waardoor afval eerst gesorteerd moest worden voor het verder verwerkt werd. Meeuwenoord sprong hierop in met de ontwikkeling van een afvalsorteerlocatie en containerverhuur. Dit bedrijfsonderdeel heeft heden ten dage een stevige positie binnen Meeuwenoord Groep. Op de ruime afvalsorteerplaats aan de Schippersvaartweg 85 wordt het afval milieuvriendelijk en volgens de wettelijke regels gesorteerd.

Eind 2005, 100 jaar na de oprichting van Meeuwenoord, is er een grote recyclinghal bijgekomen en is het werkterrein vergroot. Sinds 2007 beschikt Meeuwenoord ook over een grote sorteerinstallatie welke het afval sorteert in diverse rest- en recycling stromen.  

Door voortschrijdende technologieĆ«n en een toekomstgericht beeld van de bedrijfsleiding heeft Meeuwenoord veel nieuwe bedrijfsactiviteiten ontwikkeld, zoals: 

- Vervoer en exploitatie van afvalcontainers
- Zelf sorteren van afval en milieuvriendelijke recycling
- Geconditioneerd sierteelt, stekken, & (vaste)plantenvervoer
- Vervoer van goederen, met laadkraan
- Innovatieve oplossingen voor laden en lossen

Door de groei werd de locatie op de Zeestraat te klein. Om alle activiteiten te herbergen, werd in 1987 de huidige hoofdvestiging aan de Victoriberg in gebruik genomen. Hierdoor groeide de oppervlakte van het bedrijf naar het zesvoudige van de oorspronkelijke locatie. In de toekomst zullen de onderdelen van Meeuwenoord Groep, te weten Meeuwenoord Vervoer en Meeuwenoord Recycling nog meer geprofileerd worden als klantgerichte bedrijven. Hier wordt, met goed zicht op de toekomst, dagelijks de tevredenheid van de klanten nagestreefd!